WELCOME ALL TO SAKURA HOUSE

Come n see my bling² SWAROVSKI. See, adored n jangan malu² untuk make an order.
Pelbagai design available with a reasonable price. HAPPY SHOPPING!!!

FYI, suma gelang ni available untuk kanak2 juga ye :D biasanya untuk kanak2, harga akn kurang dari yg dewasa kerana bilangan batu yg digunakan kurang dari dewasa.

Berminat?? sms or call sy : 017-3320955

Monday, September 7, 2009

Gelang Sweets SwaRovsKi -> AnYaman

Hai semua. Hari ni sy baru nk upload pic untuk gelang Swarovski yang anyaman punya setelah sekian lama kata nak upload tp x upload. heheheh.. Semua gelang ni mmg made from batu Swarovski, mmg cantik & berkelip2 :D

To all visitors, hv a pleasure utk tgk2 ye. If berminat or ada kemusykilan or any question, pls sms / call / email or comment je ye. Insyaallah sy akn reply ASAP.

Below is the step untuk memesan design Gelang Swarovski yang anda minat/suka:

1. Taip no kod design yang anda minat, contoh: 0100 (jika ada).
2. Diminta untuk anda mengukur sendiri panjang gelang yang anda ingin tempah menggunakan ukuran cm, contoh : 17cm
3. Nyatakan sama ada anda ingin membuat pembayaran secara deposit atau bayaran penuh, deposit awal minimum RM70.
4. Berikan nama dan alamat penuh di mana tempahan perlu dihantar.
5. Email kepada
sakura.arigato@yahoo.com / sms ke no 017 3320955

TEMPAHAN AKAN DI HANTAR KE ALAMAT ANDA SELEPAS SEMINGGU BAYARAN PENUH DITERIMABAYARAN POS AKAN DITANGGUNG OLEH PIHAK SAYA.Kod : 0100
Harga : RM 95
Diskaun 15% = RM80.75
Panjang : 17 Cm
SOLD OUT


Kod : 0200
Harga : RM 102
Diskaun 15% = RM86.70
Sold Out
Panjang : 18 Cm

Kod : 0300
Harga : RM 87
Diskaun 15% = RM73.95
Panjang : 17 Cm
SOLD OUT


Kod : 0400
Harga : RM 100
Diskaun 15% = RM85
Sold Out
Panjang : 17 CmKod : 0500
Harga : RM 95
Diskaun 15% = RM80.75
Panjang : 16 CmKod : 0600
Harga : RM 95
Diskaun 15% = RM80.75
Panjang : 17 CmKod : 0700
Harga : RM 85
Diskaun 15% = RM72.25
Panjang : 16 Cm


Kod : 0800
Harga : RM 95
Diskaun 15 % = RM80.75
Panjang : 17 CmKod : 0900
Harga : RM 75
Diskaun 15 % = RM63.75
Panjang : 17 Cm
SOLD OUT
Kod : 1000
Harga : RM 95
Diskaun 15% = RM80.75
Panjang : 16 CmKod : 1100
Harga : RM 75
Diskaun 15% = RM63.75
Panjang : 17 Cm


Jika Berminat, ukur pergelangan tangan dan sms/call/ YM : sakura.arigato - saya untuk menempah. Setiap Harga adalah berdasarkan kepanjangan setiap gelang.

Hanya sebutir kurma

Kawan2. Berdasarkan pengajaran yang kita dapat daripada cerita dibawah, aku terharu dan ingin memohon kepada semua kawan2 supaya menghalalkan apa sahaja yang terjadi diantara aku dan kamu semua termasuklah makan minum, barang2, atau kata2 janji yang tidak dikotakan. Sesungguhnya kita tidak tahu bila & dimana kita akan berada selepas ini. Salam Ramadhan kepada semua.
Selesai menunaikan ibadah haji, Ibrahim bin Adham berniatziarah ke mesjidil Aqsa. Untuk bekal di perjalanan, ia membeli 1 kg kurma daripedagang tua di dekat mesjidil Haram.Setelah kurma ditimbang dan dibungkus, Ibrahim melihatsebutir kurma tergeletak didekat timbangan. Menyangka kurma itu bagian dari yang ia beli, Ibrahimmemungut dan memakannya.Setelah itu ia langsung berangkat menuju Al Aqsa. 4 Bulankemudian, Ibrahim tiba di Al Aqsa. Seperti biasa, ia suka memilih sebuah tempat beribadah padasebuah ruangan dibawah kubah Sakhra.Ia shalat dan berdoa khusuk sekali.
Tiba tiba ia mendengar percakapan dua Malaikat tentang dirinya."Itu, Ibrahim bin Adham, ahli ibadah yang zuhud dan warayang doanya selalu dikabulkan ALLAH SWT,"kata malaikat yang satu." Tetapi sekarang tidak lagi. Doanya ditolak karena 4 bulanyg lalu ia memakan sebutir kurma yang jatuh darimeja seorang pedagang tua di dekat mesjidil haram," jawab malaikat yang satu lagi. Ibrahim bin adham terkejut sekali, ia terhenyak, jadi selama4 bulan ini ibadahnya, shalatnya, doanya dan mungkinamalan-amalan lainnya tidak diterima oleh ALLAH SWTgara-gara memakan sebutir kurma yang bukan haknya. "Astaghfirullahal adzhim" Ibrahim beristighfar. Ia langsung berkemas untuk berangkat lagi ke Mekkah menemui pedagang tua penjual kurma.
Untuk meminta dihalalkan sebutir kurma yang telah ditelannya. Begitu sampai di Mekkah ia langsung menuju tempat penjualkurma itu, tetapi ia tidak menemukan pedagang tua itu melainkan seorang anak muda. "4 bulan yang lalu saya membeli kurma disini dari seorang pedagang tua. Kemana ia sekarang ?" tanya Ibrahim. "Sudah meninggal sebulan yang lalu, saya sekarang meneruskan pekerjaannya berdagang kurma" jawab anak muda itu. "Innalillahi wa innailaihi roji'un, kalau begitu kepada siapa saya meminta penghalalan ?".
Lantas ibrahim menceritakan peristiwa yg dialaminya, anak muda itu mendengarkan penuh minat."Nah, begitulah" kata ibrahim setelah bercerita, "Engkau sebagai ahli waris orangtua itu, maukah engkau menghalalkan sebutir kurma milik ayahmu yang terlanjur kumakan tanpa izinnya?". "Bagi saya tidak masalah. Insya ALLAH saya halalkan. Tapi entah dengan saudara-saudara saya yang jumlahnya 11 orang.Saya tidak berani mengatas nama kan mereka karena merekamempunyai hak waris sama dengan saya." "Dimana alamat saudara-saudaramu? biar saya temui mereka satu persatu. "Setelah menerima alamat, Ibrahim bin Adham pergi menemui. Biar berjauhan, akhirnya selesai juga.
Semua setuju menghalakan sebutir kurma milik ayah merekayang termakan oleh ibrahim.4 bulan kemudian, Ibrahim bin adham sudah berada dibawahkubah Sakhra. Tiba tiba ia mendengar dua malaikat yang dulu terdengarlagi bercakap cakap." Itulah ibrahim bin adham yang doanya tertolak gara-gara makan sebutir kurma milik orang lain." "Ooooooo, tidak.., sekarang doanya sudah makbul lagi, ia telah mendapat penghalalan dari ahli waris pemilik kurma itu.
Diri dan jiwa Ibrahim kini telah bersih kembali dari kotoransebutir kurma yang haram karena masih milik orang lain. Sekarang ia sudah bebas." "Apabila anda mempunyai teman atau saudara yang anda sayangi. Forwardlah e-mail ini.
Oleh sebab itu berhati-hatilah dgn makanan yg masuk ke tubuh kita, sudah halal-kah? lebih baik tinggalkan bila ragu-ragu. "Pada hadits yang lain S.A.W. bersabda; ‘Siapa yang merampas hak orang Islam dengan sumpahnya, maka Allah mewajibkan dia masuk neraka dan mengharamkannya masuk surga.. Seorang laki-laki bertanya, walaupun sedikit ya Rasulullah? Nabi menjawab, walaupun sebatang kayu sugi.’ (Riwayat Muslim).