WELCOME ALL TO SAKURA HOUSE

Come n see my bling² SWAROVSKI. See, adored n jangan malu² untuk make an order.
Pelbagai design available with a reasonable price. HAPPY SHOPPING!!!

FYI, suma gelang ni available untuk kanak2 juga ye :D biasanya untuk kanak2, harga akn kurang dari yg dewasa kerana bilangan batu yg digunakan kurang dari dewasa.

Berminat?? sms or call sy : 017-3320955

Thursday, September 3, 2009

Alpha Lipid


Harga satu tin (450g) Alpha Lipid LifeLine ini hanyalah RM180 sahaja. Dengan khasiat yang berbagai untuk kesihatan tubuh kita dan keluarga, ia merupakan minuman kesihatan yang paling lengkap dan paling murah di pasaran.

Alpha Lipid Lifeline™ mengandungi zat pemakanan (karbohidrat, protein, vitamin dan mineral) yang lengkap maka, kita tidak perlu mengambil beberapa pil tambahan yang berasingan (Semua dalam Satu dan Satu untuk Semua). Selain itu, terdapat beberapa faktor-faktor tambahan (seperti immunoglobulin - antibodi semulajadi, faktor pertumbuhan, prebiotik dan probiotik) yang membantu pemulihan penyakit dari peringkat asas dan tidak hanya menghilangkan simptom penyakit yang bersifat sementara .

Faktor pertumbuhan menyebabkan berlakunya pertumbuhan dan penukaran sel tisu dalam badan dengan cepat terutamanya tisu yang rosak atau mati. Sebab itu organ atau angota badan kita yang sakit akan beransur pulih perlahan-lahan hingga kembali normal dan kita akan terlepas dari kesengsaraan penyakit yang dialami.

Bagi mereka yang mementingkan kecantikan akan merasa selesa jika mengamalkan pengambilan Alpha Lipid Lifeline™ kerana sel tisu pada kulit bagi yang telah berumur akan mati lebih cepat berbanding yang tumbuh menyebabkan kulit akan kelihatan tua dan berkedut. Pengamal Alpha Lipid Lifeline™ akan kelihatan lebih muda kerana sel tisu kulit akan ditukar lebih cepat berbanding sel kulit yang mati. Ini telah dibuktikan oleh pengamal Alpha Lipid Lifeline™.

Kolostrum Alpha Lipid Lifeline™ adalah makanan SEMULAJADI dan BUKAN UBAT ianya ialah makanan tambahan sesuai untuk semua peringkat usia.
Kandungan di dalam Alpha Lipid LifeLine ™

Kandungan Vitamins
Vitamin A Untuk kesihatan mata.
Vitamin B12 Menambah darah, sesuai untuk perempuan mengandung.
Vitamin B6 Untuk urat saraf, kebas kaki tangan.
Vitamin B1 Membantu fungsi-fungsi B12 dan B6 jadi lebih hebat.
Vitamin B2Membantu fungsi-fungsi B12 dan B6 jadi lebih hebat.
Vitamin B3 Membantu fungsi-fungsi B12 dan B6 jadi lebih hebat.
Vitamin CUntuk kesihatan kulit, sesuai untuk mereka yang punyai masalah kulit.
Vitamin D Penyerapan calcium lebih banyak, tanpa Vitamin D calcium yang dimakan akan keluar sebagai najis .

Kandungan Minerals
Kalsium
Kurangkan osteoporosis (Tulang kurang padat) yang bermula pada umur 35 tahun. Termasuk perempuan yang putus haid "monopous" akan mengalami osteoporosis. Dapat kurangkan tekanan.

Magnesium
Membantu fungsi saraf dan merehatkan otot, termasuk mengatur degupan jantung agar tetap normal. Dapat kurangkan tekanan.

Iron
Berperanan penting dalam fungsi normal imuniti. Kekurangan iron akan menyebabkan badan kita mudah mendapat jangkitan.

Sodium
Membantu menormalkan tekanan darah dan fungsi normal otot dan urat saraf.

Folic Acid
Pembentukan darah (merah) baru.

Potassium
Berfungsi bersama sodium, meningkatkan pertumbuhan sel dan otot.
Kandungan Tambahan

Complex Lipid (Dipatent - Unik)Mengikut kajian tanpa Complex Lipid, penyerapan kolostrum yang diambil hanya sebanyak 20% sahaja, manakala 80% lagi akan dikeluarkan. Dengannya 80% akan diserap dan hanya 20% akan dikumuhkan.

Probiotix
Khasiat probiotix adalah seperti yang terdapat di dalam Yakult.

Prebiotix
Pemangkin kepada probiotix.

Kandungan Total Immunoglobulin
IgA
Juga dikenali sebagai mukos antibodi, mencegah serangan kuman bakteria daripada melekat pada dinding organ. Juga membantu menghasilkan protein yang mencukupi untuk badan manusia.

IgM
Antibodi ini dihasilkan oleh sel-B & dijumpai pada tulang, usus makan, paru-paru & kelenjar limpa. Ianya dapat mengaktifkan penghasilan sel darah merah, membekalkan oksigen serta mempercepatkan proses meneutralisasi sebarang racun kuman bakteria yang dijumpai dalam badan manusia.

IgE
Fungsi sebagai bahan peroksida, melindungi sel-sel membran, menghalang sebarang tumbesaran sel penyakit, menguatkan tulang, sistem saraf & bahagian otak manusia.

IgG
Merupakan komposisi tertinggi dalam antibodi, mengaktifkan sel darah putih untuk menentang serangan kuman bakteria, terutama E-coli, kuman bakteria yang kerap dijumpai dalam usus pesakit.
IgD
Membekalkan haba, membantu penyerapan kalsium & pengagihan kalsium pada tulang.
IgFI & IgFIIIgF merangsang pertumbuhan kulit baru. Mengekalkan ketegangan kulit dan melawan fungus, bacteria, virus dan pathogen.

No comments:

Post a Comment